Begræns addressefiskeri på vore computere.

 

Vi er sikkert alle iriterede over den stigende mængde spam-mail, der viser sig i vore indbakker.

Som medlem af en forening er der tit brug for at kunne sende en meddelelse til et større antal personer. Det kan dreje sig om ændrede arrangementer, julehilsener o.s.v.

Dette gøres nemt ved at anbringe adresserne i cc-feltet i vort postprogram. cc står for carbon copy. Problemet med brugen af cc er, at ens mailadresse bliver vist (og hermed registreret) på alle modtagernes computere. Hvis blot een sådan computer ikke er beskyttet, er den en lækkerbidsken fo adressefiskere.

Da mange ikke ønsker deres mailadresse eksponeret alle mulige steder, anbefales det at benytte bcc (blind carbon copy). Herved ser modtageren kun sin egen adresse. Bcc skrivefeltet er ikke altid tilgængeligt som standard opsætning i ens postprogram. Det er imidlertid yderst nemt at inkludere. Da proceduren kan variere lidt fra system til system, kan man blot gå ind på Google og skrive f.eks. "cc bcc".

Der kan dog også være brug for cc i forbindelse med projekter, hvor et mindre antal personer kommunikerer, og hvor det netop er vigtigt at vide, hvem der modtager meddelesen.

For at slippe for at benytte bcc, ønsker jeg hermed alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Jeg medsender et foto af min blomstrende Rhod. maddenii som jeg har fået af T.S. Den vokser på friland men bliver hevet op og taget ind, hvis der er udsigt til streng frost.