Danish Logo


Rhododendron flavidum aff. white yellow R. flavidum v. psilostylum Til F R. flavidum

Rhododendron flavidum aff. white yellow

 R.  keiskei  yellow at fra Johnny Andreassen, photo: Hans Eiberg
R. flavidum aff. white yellow blomst fra Johnny Andreassen. Foto: Hans Eiberg

 R.  flavidum  yellow at fra Johnny Andreassen, photo: Hans Eiberg
R. flavidum aff. white yellow ydersiden af kronen med mange hår og evt. enkelte skæl, fra Johnny Andreassen. Foto: Hans Eiberg

 R.  flavidum yellow at fra Johnny Andreassen, photo: Hans Eiberg
R. flavidum aff. white yellow skæl fra Johnny Andreassen. Foto: Hans Eiberg

 R.  flavidum yellow at fra Johnny Andreassen, photo: Hans Eiberg
R. flavidum aff. white yellow stænglen fra Johnny Andreassen. Foto: Hans Eiberg

 R.  flavidum yellow at fra Johnny Andreassen, photo: Hans Eiberg
R. flavidum aff. white yellow, calyx, ovarie, støvdragere og griffel, fra Johnny Andreassen. Foto: Hans Eiberg

R. flavidum aff. white (Lapponica). Opretvoksende busk med små spidse blade. Vokser med lange skud og er op til 70 cm. Der er uenighed om de planter der er i kultur om det er den rigtige art blev kaldt R. bulu aff., idet kronen er lysegul. Har to forskelligt farvede skæl på undersiden af bladene flest lysere (aff.). Calyx 1-2 mm (aff.) og under 4 mm. og bladene skal være længere end 1.2 cm (1.2-2.1 cm). Der er kun 1-3 blomster i klasen. Mange hår (aff.) og få skæl på ydersiden af kronen og tæt med hår på griflen og støvdragere. Blomstrer samtidig med R. flavum. Vildtvoksende i Sichuan?
Hans Eiberg

Det er ikke R. bulu, planten har sin oprindelse hos salig Erik Barfod, Kolding i 1991, Johnny og jeg fik overladt stiklinger under et besøg hos Erik som dramatisk fortalte os at det nok var den hvide R. bulu, jeg tror at Erik efterfølgende har moret sig over de to noviser fra Nyborg - den er spændende nok stammer fra den berømte Dr. Børgesens have via Aksel Olsens planteskole, og skulle være en fransk indsamling.
Kurt Hansen

HE mener det måske er en R. flavidum hybrid, alt passer undtagen de spidse og mere matte blade, den lille calyx og de mange hår på ydersiden af kronen. Det kan være en variation indenfor arten.
En anden mulighed er måske flavidum hybrid (faderen R. ambiguum) er R. wongii (har but bladspids og bredere blade) og 1 mm calyx. FOC mener at R. wongii er en art.


Flora of China
RBGE Herbarium; R. bulu
R. flavidum Til F R. flavidum v. psilostylum